Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Informacje

w błękicie...

Witamy w naszej szkole

Szkolenie sommelierskie

Czym zajmuje się sommelier? Jak zostać znawcą win? Co można wyczytać z etykiety? Czy do ryb podaje się tylko białe wino?

Czym zajmuje się sommelier? Jak zostać znawcą win? Co można wyczytać z etykiety? Czy do ryb podaje się tylko białe wino?
Na te i inne pytania odpowiadał Pan Konrad Potejko -sommelier, reprezentujący Stowarzyszenie Polskich Sommelierów. Uczestnikami szkolenia byli uczniowie branżowej szkoły I stopnia w zawodzie kucharz i pracownik pomocniczy obsługi hotelowej, jak również nauczyciele przedmiotów zawodowych.
Poza przedstawioną w niezwykle interesujący sposób teorią o winach i zawodzie sommeliera, mogliśmy obejrzeć profesjonalny sprzęt sommelierski oraz dokonać oceny organoleptycznej- rozpoznawaliśmy aromaty.
To kolejne szkolenie z cyklu szkoleń zawodowych poszerzających wiedzę i umiejętności uczniów tych klas.
Org. S. K.

Autor: S.K.

Banery/Logo